Копайгородська селищна громада
Вінницька область, Жмеринський район

Cімейний патронат.

Дата: 28.11.2023 11:59
Кількість переглядів: 59

         Копайгородська селищна рада  для роботи патронатними вихователями шукає сім’ї або громадян, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка .Якщо, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.

Сімейний патронат допомагає дітям від 0 до 18років, які втратили батьків або чиї батьки чи особи, що їх замінюють не здійснюють своїх батьківських обов’язків унаслідок різних  причин .        Передбачається він і для дітей, які зазнали наслідків батьківської недбалості або жорстокого поводження і ризикують наразитись на це в подальшому .Патронатний вихователь – це особа, яка за участі інших членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї. Помічник патронатного вихователя – його чоловік/дружина чи інший дорослий член його сім’ї. Сім’я патронатного вихователя – сім’я, в якій дитина проживає певний час поки не будуть усунуті причини через які дитина потрапила в складні життєві обставини.

 Термін перебування дитини у патронатній сім’ї залежить від потреб дитини та обставин, що спричинили влаштування дитини, але  не може  перевищувати 3 місяці. У окремих випадках, за рішенням  органу опіки та піклування, термін може подовжено до 6 місяців.

 Грошове забезпечення призначається і виплачуються з дня влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя до дня її вибуття з такої сім’ї включно та поновлюються у разі наступного влаштуванні дитини в сім’ю патронатного вихователя. Оплата нараховується за кожен день перебування дитини в сім’ї. Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей до 6років,від 6до 18р., для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму на місяць. Допомога виплачується на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину. Розмір грошового забезпечення  прийомних батьків становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Також установлена система надбавок у розмірі 10% за кожну наступну дитину, а також за складність у разі влаштування до сім’ї патронатного вихователя новонародженої дитини, дитини з ВІЛ-інфекцією, дитини з вадами розвитку чи інвалідністю,  неповнолітньої вагітної

Кандидати у патронатні вихователі подають до Копайгородської селищної ради документи:

1) заяву;

2) копію паспорта громадянина України;

3) копію трудової книжки (у разі наявності);

4) висновок про стан здоров’я кандидата у патронатні вихователі

5) довідку про відсутність судимості, в тому числі членів його сім’ї, які досягли чотирнадцятирічного віку і проживають разом з кандидатом у патронатні вихователі;

6) копію документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням (договір оренди завірити в селищній раді)

7) письмову згоду усіх членів сім’ї, які проживають разом з ним на влаштування дитини в сім’ю 

Після цього,за клопотанням соціального закладу, кандидат проходить обов’язкове двотижневе навчання за програмою, затвердженою Мінсоцполітики.

Орган опіки та піклування протягом місяця у разі наявності рекомендації про можливість надання послуги з патронату над дитиною укладає з кандидатом у патронатні вихователі договір про надання послуги з патронату над дитиною.

ДОВІДКИ ЗА ТЕЛЕФОНАМИ:

097-056-29-69

068-576-37-57

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь